Ticker

12/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ωρωπού

Στην περιοχή λειτουργούν παρέχοντας πολιτιστικό έργο οι παρακάτω πολιτιστικοί σύλλογοι αλφαβητικά



Πολιτιστικός σύλλογος Νέων Παλατίων



-Ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Όμιλος Νέων Παλατίων ιδρύθηκε το 1981 και είναι θεματοφύλακας της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς των Παλατιανών. Ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Όμιλος Νέων Παλατίων ιδρύθηκε με σκοπό να διαφυλάξει στο πέρασμα του χρόνου τη ζωή που άφησαν οι παλατιανοί στη Μικρά Ασία, αλλά και να βελτιώσει τη ζωή στον νέο τόπο εγκατάστασης. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμμετοχή σε θρησκευτικές εορτές και αναβιώσεις εθίμων, όπως αυτή του εθιμικού χορού του Αγίου Γεωργίου είναι μερικές από τις δράσεις μας.



 Πολιτιστικος Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού



Από το 2001 μέχρι και σήμερα, ο Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού συνεχίζει με σταθερή και δυναμική πορεία, ταπεινότητα και βαθιά αγάπη για το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τόσο τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες όσο και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Πολλές από τις εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν από το Σύλλογο, κατάφεραν να εξελιχθούν και να παγιωθούν χρόνο με το χρόνο φροντίζοντας συνεχώς για τη βελτίωση τους.


Ο Σύλλογος μέσα από τις δραστηριότητες του ενισχύει, προβάλλει και στηρίζει κάθε μορφή τέχνης, κάθε τρόπο έκφρασης και δημιουργίας. Θέατρο, Μουσική, Χορός, Τραγούδι, Φωτογραφία, Ζωγραφική, Χειροτεχνία.. Προβάλλει, με κάθε δυνατό τρόπο, το Λαογραφικό - Ιστορικό Στοιχείο του Ωρωπού. Στις 20 Ιουλίου 2021 πραγματοποίησε τα εγκαίνια της «Λαογραφικής Στέγης Ωρωπού» Στο χώρο του Συλλόγου στεγάζεται δανειστική βιβλιοθήκη & πολυθεματικό αρχείο φωτογραφιών.Επίσης φιλοξενούνται ποικίλες εκθέσεις και οργανώνονται κατά καιρούς καλέσματα γευσιγνωσίας.

Στο Σύλλογο λειτουργούν


-τμήματα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών που τα μέλη του ξεπαιρνούν τα 120



-χορωδία (παραδοσιακό και έντεχνο)


-τμήμα μοντέρνου χορού


-τμήμα φωτογραφίας


-τμήμα χειροτεχνίας


-τμήμα ”το κέντημα του ψωμιού”


-τμήμα ”τα παιδια ζωγραφίζουν”


-τμήμα παραμυθιού

-τμήμα ”παίζω-μαθαίνω σκάκι”

. Ο Σύλλογος από το 2015 εκδίδει εφημερίδα με το τίτλο «ΟΜΗΡΙΚΗ ΓΡΑΙΑ».


Με επιμονή, υπομονή, δουλειά και ενθουσιασμό ο Σύλλογος μέχρι σήμερα κατορθώνει να ξεπερνά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, που υπάρχουν, και συνεχίζει με συνέπεια και στόχο τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Διεύθυνση: Λ. Υποσμηναγού Παρούση (Κτήμα υπ.Δικαιοσύνη)


Περιοχή: Ωρωπός


Τηλέφωνο 1: 2295036701


Τηλέφωνο 2: 6970848013


Website: http://politistikos-skalas-oropou.blogspot.gr/


Οι εκθέσεις, οι προβολές, οι μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις, οι συναυλίες, τα πολιτιστικά δρώμενα, οι χορευτικές παραστάσεις, οι χοροί και οι δραστηριότητες του Συλλόγου σημάδεψαν και σημαδεύουν την σύγχρονη πολιτιστική ζωή του τόπου.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια